5 de març 2013

Crònica Xerrada-debat Lluita Feminista i Internacionalisme: teixint xarxes entre pobles

El 3 de març de 2013, una quarentena de dones, lesbianes i trans ens vam trobar a Can Vies per participar en el debat sobre feminisme i internacionalisme, organitzat dins de les jornades Se Va a Armar la Gorda 2013.
Vam començar la trobada amb un curs de Txalaparta, que va donar els tocs de sortida al vespre. Tot seguit, vam començar amb una dinàmica per reflexionar sobre com ens travessen diferents opressions i privilegis. Vam passar unes graelles on cadascú podia posar situacions d'opressió i de privilegi que ha viscut o viu respecte de vàries categories com gènere, sexualitat, ètnia, cultura, classe, edat, etc. La reflexió sobre el que havíem posat ens va servir per començar un debat sobre la complexitat de la relació entre totes les categories i les diferents formes com les vivim. Vam parlar d'opressions i privilegis en tots aquests àmbits i de la difícil separació entre totes aquestes categories i les variades maneres d'entendre-les que tenim entre nosaltres.

El debat va donar peu a la intervenció d'una companya de Gatamaula, que va explicar com des del nostre col·lectiu intentem integrar les diferències i quins són els reptes i dificultats que tenim com a feministes, anticapitalistes i independentistes.

Tot seguit, les companyes del Bilgune Feminista van explicar com entenen el subjecte polític feminista i la lluita feminista a Euskal Herria, integrant el feminisme amb el dret a decidir del poble basc i la lluita per una societat justa. Es va encetar un debat molt interessant sobre responsabilitat i desig en la política feminista, sobre compromís i lluita, sobre la necessitat de teixir aliances, i sobre d’altres discrepàncies i consonàncies entre nosaltres.


Vam acabar el vespre amb pintxos, beure i musiqueta i amb ganes de seguir debatent sobre molts dels temes que el temps no ens va permetre.



Moltes gràcies a totes les que vam participar i endavant amb la lluita feminista!!!


Eraldaketa Feminista izango da Ezinbestean!
La revolució serà feminista o no serà!