2 de maig 2013

crònica 1er de maig


Ahir, 1r de maig, centenars de persones van manifestar-se pels carrers de Barcelona convocats pels moviments socials i organitzacions polítiques alternatives.

Tot i el creixement de la participació activa en aquests espais durant els darrers anys i la seva també creixent tendència aglutinadora, la majoria de discursos solen seguir centrant-se en l'explotació que pateix la classe treballadora, regida per les precàries condicions laborals i les retallades de drets i sous, la qual en els darrers anys s’ha trobat accentuada per l'actual situació de crisi econòmica i social. Hi ha, però, una explotació i opressió que no apareix gairebé mai en aquests discursos i que també és inherent al sistema Heteropatriarcal-Capitalista: la divisió sexual del treball i l’eterna invisibilització del treball reproductiu i de cures.  


Des de Gatamaula considerem que una vegada més s’han tornat a posar aquelles activitats considerades “productives” al centre de la vida i no a la inversa reproduint, així, el patró actual. Des del nostre feminisme, radical i revolucionari, defensem el repartiment dels treballs dins d’un model que els entengui com a mitjans per satisfer les necessitats de totes i rebutgem qualsevol forma de decisió política que no sigui l’expressió d’una unitat popular participativa i inclusiva, on la diferència no sigui raó de desigualtat.

Així doncs, un any més, seguim evidenciant la importància d’incloure transversalment la perspectiva feminista en els espais de lluita, entenent que no podem canviar la realitat sense partir-ne d’un anàlisi realment acurat i això necessàriament passa pel Feminisme.

Des de Gatamaula també ens solidaritzem amb les persones detingudes ahir, rebutjant la repressió que s’exerceix sobre aquelles qui lluiten. La repressió no ens farà callar! 
Us animem a participar a les properes convocatòries i cridem a la mobilització activa de totes i per a totes.

Visca la lluita feminista!

Gatamaula Col·lectiu de dones feministes.