1 de maig 2013

Un altre 1er de maig.


Un altre dia per a sentir discursos sobre la crisi i el treball (el reconegut, o sigui, el productiu). Que si la patronal, que si el govern, que si Europa, que si els sindicats majoritaris, que si els alternatius, que si tu que si jo, que si que no. Que no és això el que volem. No volem un 1er de maig productivista. No és que no ens interessi: no n'és la solució. 
No volem un 1er de maig en què s'abusi dels nostres temps, de les nostres vides, dels nostres cossos.
Volem posar al centre dels discursos o, millor encara, de les pràctiques de totes i de tots, la cura de la vida. 

La darrera vaga ja ho vam dir (serà que també ens repetim?): No volem viure abocades al treball de mercat. Treballem per una vida vivible.
No permetrem cap retall en els nostres drets laborals, socials, sexuals. No volem estar al servei de l'estat, volem un Estat que ens doni els serveis q ens corresponen.
Volem la coresponsabilitat de dones, homes, societat i Estat. I fins i tot dels mercats. Si, ja ho sabem, això suposa la fi pel capitalisme, i què? D'això es tracta amb aquesta crisi, oi? Perquè volem una coresponsabilitat que posi al centre de l'organització social i econòmica no el creixement econòmic, sinó el sosteniment de totes les vides i el respecte pel planeta. Que rescati les persones i no els bancs.

I ja posades, demanem als sindicats i als partits que introdueixin el discurs i la pràctica de la cuidadania en el seu treball, per a no reproduir una societat abocada al productivisme. Que, si creuen en el que fan, ho facin sempre, tot, des de la lògica d'assolir una vida vivible per a totes les persones. No pot ser tan difícil. Per a assolir un veritable gir d'aquesta crisi, que no és econòmica, sinó del sistema. No és crisi, sinó capitalisme.

Som moltes, i no estem soles! 
Prenguem les cases, els bancs, les empreses, prenguem els carrers!

Per un 1 de maig feminista! 
per reconeixement del treball reproductiu i de cures!
volem que les persones siguin el centre del sistema i no els mercats! 

manifest unitari bloc feminista 1 de maig / ca la dona