19 de set. 2013

28 de setembre avortament lliure i gratuït!

28 de Setembre, pel dret al propi cos, avortament lliure i gratuït! #Jodecideixo i #Jodesobeeixo la Contrarreforma de l'Avortament #SOSdretalpropicos

Manifestació 18h davant la delegació de Govern, Barcelona .

Crida a participar en les diferents mobilitzacions: 

Des que va arribar al govern, el Partit Popular ens amenaça amb derogar la Llei de Salut Sexual i Reproductiva (SSR) i d’Interrupció Voluntària de l'embaràs (IVE) que es va aprovar l'any 2010 i tornar a una versió més restrictiva de la llei de despenalització parcial de l’avortament de 1985. Ara sembla que va de debò i el Ministre de Justícia i Interior, Alberto Ruiz Gallardon, ha anunciat que el proper mes de d'octubre posarà en marxa una reforma que ens posarà a la cua d'Europa pel que fa al reconeixement dels Drets Sexuals i Reproductius de les dones.


Tot i que la llei del 2010 no resol satisfactòriament les necessitats de les dones ni compleix les reivindicacions històriques del moviment feminista (accés a una educació sexual i afectiva sincera i honesta, a mitjans d’anticoncepció gratuïts i a l’avortament lliure i gratuït), no restarem passives davant aquest nou atac al nostre dret a decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides. El nostre primer país és el nostre cos i no ha de ser territori de disputa.

Convoquem una campanya internacional de rebuig a la contrareforma de la llei d’IVE i SSR el 28 de setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament, per fer-los saber que no consentirem cap pas enrere. Les dones sempre hem decidit i ho seguirem fent: sota la dictadura i en suposada democràcia, a la clandestinitat i amb la nova Llei, sense importar-nos la hipocresia amb que s'aborda la interrupció voluntària de l'embaràs. Nosaltres decidim i, si ens neguen la capacitat d’elecció nosaltres desobeirem les lleis patriarcals que coarten la nostra llibertat i exigirem responsabilitats a les formacions i personalitats polítiques responsables d’aquesta involució

Fem una crida a totes les assemblees i organitzacions feministes, assemblees de barri, plataformes i sectors en lluita, a la societat en general a participar en les diferents mobilitzacions de cara a aturar aquesta nova retallada de drets de les dones i de tota la població. Una societat que no respecta la decisió de les dones està atemptant contra els drets de més de la meitat de la població i contra el seu propi futur.


Nosaltres decidim!
I si ens neguen la decisió,
nosaltres desobeïm!!!


Accions unitàries de la campanya
#AlertaFeminista #SOSDretalPropiCos:


Mostres de suport: #SOSdretalpropicos:

Us animem a expressar el vostre rebuig a la reforma anunciada pel Partit Popular i en defensa del Dret a l'Avortament Lliure i Gratuït dins de la sanitat pública enviant-nos una foto o vídeo amb els lemes #SOSdretalpropicos #Jodecideixo #Jodesobeixo

més informació clica aquí

AGENDA:

Dimecres 25 de Setembre.

11h. - Concentració i roda de premsa.

Davant el Departament de Salut, al recinte de la Maternitat a Travessera de Les Corts, amb motiu de la reunió de la Comissió Assessora de Salut Sexual i Reproductiva (CASR) del Govern de la Generalitat. La CASR és el màxim òrgan responsable de l’aplicació de llei d’avortament a nivell català i no es reuneix des de la seva creació en 2010. Exigim-li al Govern de la Generalitat que vetlli pels drets sexuals i reproductius de les dones!


20h - Acte Polític: si no podem decidir no podem ser lliures.

Des de la campanya "Independència per canviar-ho tot" s'ha convocat un acte polític el pròxim 25 de setembre a les 20h al Passeig Gaudí, davant de la Sagrada Família, per plantar cara als grups ultra catòlics que un cop al mes es passegen pels carrers de la sagrada família, proclamant "el dret a vida". O més ben dit negant el dret a decidir sobre el seu propi cos a les dones.

més informació clica aquí


Dissabte 28 de Setembre


Concentracions en defensa de l'avortament lliure i gratuït a les Delegacions de Govern (Lleida, Girona, Tarragona, Ses Illes, País Valencià) i seus del PP de tot el territori.


18h Manifestació davant la Delegació de Govern a Barcelona.