20 de nov. 2014

25N: Dia Internacional contra la Violència vers les dones i les nenes.










25N: Dia Internacional contra la Violència vers les dones i les nenes. 
Contra la violència masclista, autodefensa feminista!

S’acosta un altre 25 de Novembre, i reapareixen les imatges estereotipades de la dona de l’ull morat. Institucions, partits i mitjans de comunicació reforcen la concepció de la violència masclista com un concepte abstracte, un fet aïllat producte d’un desequilibri en la ment d’un home concret.  Malauradament, la violència contra les dones és un conjunt de pràctiques generalitzades de dominació que travessen les expèriences de les dones.



No podem oblidar ni volem oblidar, que aquest any als Països Catalans , s’han comés més de 32 feminicidis, més de 32 dones assassinades per les seves parelles o ex-parelles, víctimes del patriarcat, víctimes d'aquest terrorisme masclista. I que en pocs dies, a una setmana del 25 de Novembre, s'han produït 3 feminicidis més a casa nostra. I es que ens maten... i aquí no passa res... però nosaltres no us oblidem! La violència masclista no és un problema individual ni aïllat, sino la conseqüència més cruel i explícita d'una societat misògina.

Qualsevol sistema de dominació utilitza la força com a instrument. Tot i que malauradament utilitzada moltes vegades, aquesta no és indispensable per al masclisme.  La violència contra les dones està tan profundament naturalitzada  i normalitzada que pot ser exercida sense necessitat de justificació. 

S’acosta un altre 25 de Novembre i retornen les preguntes: Per què costa tant defensar-nos? Per què no ens organitzem totes per a defensar-nos violentament de la violència que s’exerceix constantment contra nosaltres?

Ja sabem que hem estat educades i ens hem socialitzat en la no violència, la passivitat, en la cura i la paciència, i que aquests factors suposen un veritable fre psicològic en la possibilitat d’autodefensar-nos davant les agressions. 

A pesar de tot, no falten dones capaces de saltar-se aquestes barreres!
A pesar de tot, no estem, ni hem estat mai soles!
El moviment feminista arrela, dia rere dia, amb més força, en cada espai alliberat, en cada nou col·lectiu, en cada mobilització on les dones, lesbianes i trans ens autoorganitzem per a construir espais propis, quan cadascuna de nosaltres diem PROU. L'autodefensa i la solidaritat feminista és necessària i imprescindible per a fer front a la violència masclista i al sistema heteropatriarcal en el seu conjunt, perquè avui, com cada día, ALLÒ PERSONAL ÉS POLÍTIC. 

S’acosta un altre 25 de Novembre i repetim convençudes, una vegada més, que si ens toquen a una ens toquen a totes!

Visca la lluita feminista!
Cap més violència contra nosaltres!
Autodefensa i lluita!


CONVOCATÒRIES PAÏSOS CATALANS 25N:

BARCELONA: 19h a Canaletes
MANRESA: Pl. Sant Domènec 
TARRAGONA: 19h estatua dels despullats
BANYOLES: 19h Pl. Major
MANACOR: 20h Pl. de Sa Bassa
LLEIDA: 19h Pl. Paeria
ALACANT: 19h Pl. Calvo Sotelo
PALMA: 20h Pl. de la porta pintada
VALÈNCIA: 19.30h Jardins del Paterre
GIRONA: 19h Pl. del VI
GANDIA: 18.30h Pl. Ajuntament