25 de des. 2015

El vint-i-cinc- de desembre, fum fum fum!

“Per Nadal consumeix, sigues la millor mare / àvia / tieta, compra-li la Monster-High a ella i l’Action Man a ell! No et plantegis si volen una altra cosa o què els agrada realment. Compra i compra, i tingueu clar: com més sexistes les joguines dels teus fills millor! Ajuda'ns a perpetuar els rols de gènere!”



QUE NO ENS ENGANYIN, ELS REIS MAGS SÓN LES MARES!


La dictadura de la campanya de Nadal arriba acompanyada i presentada en catàlegs de joguines roses i blaves. 


L'aliança del capital i el patriarcat estan de festa quan amb objectes tant “innocents” com les joguines aconsegueixen construir identitats sexistes. Amb els jocs aprenem a interactuar amb els altres, aprenem costums i normes i sobretot, ens anem definint a nosaltres mateixes. A través dels jocs, els infants s’expressen i els hi hem de donar les joguines per a que ho puguin fer sense limitar-los, ni tallar-los les ales de la creativitat, ni el seu desenvolupament cap a persones completes i no polaritzades. La voluntat d’encaixar en aquests models es tradueix en inseguretats, baixa autoestima, rebuig cap als nostres desitjos i frustració. Se’ns obliga a aspirar a l’ideal que mostren els mitjans amb joguines roses on surten només nenes boniques i primes que són presentades com a fràgils i bledes.


Les joguines s'han convertit en una eina de control social per garantir que els infants creixen encaixats en unes categories opressores que no els deixen ser persones complertes i lliures. 


Diem prou! Prou al sexisme! Perquè obreres, bibliotecàries, doctores, arqueòlogues, veterinàries o conductores d’autocars, les dones més belles són les que s’estimen a si mateixes i decideixen què els agrada i volen fer!  


Juga amb que vulguis i com vulgui, juntes ens menjarem el patriarcat



No ens deixem reduir a la categoria de submises, pacients i tendres;


NI MANIQUÍS, NI PRINCESES, NI VERGES MARIA! REBEL·LA'T


#nojuguisambelsexisme


http://4.bp.blogspot.com/-ojrlAyXu1yM/UM-jPWbUPzI/AAAAAAAAAoQ/yI4NDTs7Jgw/s320/adhesiunadal.jpg