30 de nov. 2017

Presentem Terra de ningú el 13/12 a Can Batlló!

 El proper dimecres 13 de desembre a les 18:30h a Can Batlló (c/ de la Constitució, 25) es presenta Terra de ningú. Perspectives feministes sobre la independència, un llibre co-editat entre el col·lectiu Gatamaula i Pol·len.

Terra de Ningú és un llibre col·lectiu amb una cinquantena de contribucions de feministes i activistes LGTBI que explora les relacions entre els feminismes i la independència. Veus diverses reflexionen sobre els processos d’alliberament nacional en el nostre context per aportar nous elements i noves visions sobre el procés de ruptura actual.


Durant l’acte, que modera Gatamaula i Pol·len, hi participaran:

Encarna Bodelón (jurista feminista); Sara Cuentas (periodista, investigadora i feminista decolonial); Anna Gabriel (militant de l’esquerra independentista); Jule Goicoetxea (escriptora, activista i investigadora), Montserrat Otero (activista feminista) i Patsili Toledo (professora universitària)... i moltes més autores que estaran a la fila 0!

La Maria Sevilla recitarà poemes i la Júlia Serrasolsas farà una actuació musical!

Amb el llibre Terra de ningú, volem visibilitzar veus poc presents en els debats actuals sobre la qüestió nacional i la independència: veus feministes per part de dones, lesbianes i trans, veus queers, andaluses, anarquistes, migrades, xarnegues, musulmanes, de treballadores sexuals, veus des dels moviments socials i des de l’acadèmia, dels Països Catalans, del Kurdistan i d’Euskal Herria.

Terra de ningú sorgeix de la convicció que per a construir una República Catalana cal que elaborem propostes i alternatives al patriarcat, al capitalisme i al racisme. Volem desenvolupar i aprofundir en visions crítques sobre els temes centrals del debat: sobre l’economia: els treballs de cura i la sostenibilitat de la vida; sobre els Estats: la construcció de l’Estat feminista i la confederació de municipis anticapitalistes; sobre la nació: la imaginada, la comunitat que supera individualismes i la diversa i rebel; sobre identitats nacionals: les interseccionals, les híbrides, les mestisses; sobre sobiranies: la del propi cos, la sexualitat i el dret a decidir sobre les nostres vides; sobre la cultura: llengües bordes, danses feministes i nous imaginaris; sobre violències: les heteropatriarcals, les simbòliques i les quotidianes; sobre política: la de la relació, del cos i la llibertat.

El punt on es troben els feminismes i la qüestió de l’alliberament nacional ha estat tradicionalment una terra de ningú. Aquest llibre aporta reflexions i propostes des d’una perspectiva crítica que esdevénen llavors plantades per fer nostra aquesta terra.