24 de des. 2014

Comunicat de rebuig a la Operació Pandora

Gatamaula, col·lectiu de dones feministes, volem expressar el nostre rebuig a la operació policial “Pandora” duta a terme el passat 16 de desembre a les ciutats de Barcelona, Manresa i Sabadell. Uns dies després de l’aprovació al Congrés de la Llei Mordassa una investigació de l’Audiència Nacional incitada pels Mossos d’Esquadra es materialitzà en un reguitzell d’escorcolls a domicilis, ateneus i a la Kasa de la Muntanya, així com de la detenció d’onze persones vinculades a l’activisme anarquista, algunes d'elles companyes feministes. D’elles, 7 han acabat sent traslladades a la presó de Soto del Real (Madrid) de forma preventiva. El desplegament policial desmesurat, la falta d’informació sobre els fets que haurien motivat la investigació, i el propi nom tendenciós de la intervenció – que donava a entendre que aquell podria ser el començament d’un degoteig sense fre de detencions – demostren que es tracta d’una nova cacera de Bruixes dirigida a perseguir, criminalitzar i a estendre la por sobre la dissidència política i les persones de l’entorn, aquest cop apuntant cap al moviment llibertari.


Volem assenyalar els mitjans de comunicació com a còmplices i altaveus del Poder, que dimarts passat transmeteren les comunicacions dels mossos sense prèvia contrastació d’altres fonts o bé enllaçaren notícies de successos relacionats amb artefactes explosius dirigits a bancs - que ningú recorda - i que justificarien la tesi oficial de l’existència d’un “terrorisme anarquista”. El que sí que percep i pateix la població són les conseqüències de les retallades i els processos de privatització, reflex de les contradiccions del sistema heteropatriarcal capitalista que s’han aguditzat arran de la seva crisi i al mateix temps han fet palesa la posició de partida desigual d’homes i dones en l’àmbit laboral, domèstic i de cures. Des del feminisme portem temps denunciant la feminització de la pobresa, l’augment del pes de les tasques de cura per part de les dones i l’augment de la violència sistèmica cap a les mateixes; encarnada en la ofensiva pel control dels nostres cossos o l’inadmissible increment dels feminicidis, entre altres.

Des de Gatamaula lluitem per capgirar la situació de les qui encarnem una posició no privilegiada en tant que dones, lesbianes, trans, migrants, joves, aturades, catalanes i un llarg etc...Especialment cruels són el nombre d’assassinats que es cometen arreu del món a les dones pel fet de ser-ho. Amb ràbia i impotència constatem el valor nul d’aquestes morts al no ser tractades com un problema estructural de misogínia, malgrat aparèixer diàriament als mitjans de comunicació. Precisament no suposen una amenaça i la seva invisibilització és un factor necessari per mantenir la posició dominant dels homes i garantir la continuïtat de la família nuclear, nucli clàssic de reproducció i sosteniment de la vida. El que sí que pot fer trontollar l’status quo és l’autoorganització, la formació i presa de consciència, l’aprenentatge de noves formes de relacionar-nos, les experiències de cooperació, els vincles entre les qui lluitem, etc. I contra tot això ara fa una setmana van rebentar portes i segrestar a les companyes impunement. Però a nosaltres no ens faran emmordassar: seguirem resistint, desobeint i imaginant un món nou.

Enviem una abraçada a les companyes que patiren els escorcolls i les detencions.

Exigim la immediata posada en llibertat de les 7 empresonades. Aquesta situació resulta especialment insultant tenint en compte que recentment dos guàrdies urbans condemnats per tortures evitaran la presó gràcies a una jubilació anticipada i que innombrables banquers i polítics corruptes evadeixen lleis, processos judicials i condemnes.

No ens enganyaran! Els terroristes són ells!
Violència és no arribar a final de mes!
Si en toquen a una, ens toquen a totes!

Barcelona, desembre del 2014